Primul copil

Standard

O familie nu este  completa fara copii. A fi parinte este cel mai frumos si util lucru pe care-l poti face in viata. Dar emotia viitoarei calitati de parinte este imensa si nimeni si nimic nu te poate pregati cu adevarat pentru ceea ce inseamna un copil, o noua fiinta in viata ta, careia-i dai suflare, care vine si va ramane mereu langa tine.

O noua viata in viata ta

Dar totusi, cum este sa fii parinte? Ce inseamna un copil?

Un copil presupune o schimbare totala a vietii si o responsabilitate uriasa … Nu mai poti dispune de timpul tau dupa bunul plac, pentru ca acum ai o prioritate zero, care dicteaza restul actiunilor tale. Doar cand ai reusit sa satisfaci toate nevoile copilului te poti gandi si la ale tale, iar in timp, ajungi ca nevoile tale sa fie legate de ale copilului.

Dar greutatile trec si ramai cu o imensa satisfactie si bucurie cand „mana” de om de la inceput incepe sa prinda forma, incepe sa interactioneze, sa aibe independenta, sa vorbeasca … Totul orbiteaza in jurul sau si ajungi in scurt timp ca orice gand sa-l filtrezi din perspectiva copilului.

Este nevoie de multa bunatate si rabdare, dedicatie, pentru ca minunea careia i-ai dat viata sa devina OM. Si este un „full time job„, fara concedii, invoiri, medicale sau altele asemenea 🙂

2 răspunsuri »

    • Foarte adevarat … si noi cadem uneori in admiratie, uitandu-ne la progeniturile noastre ce minuni pot sa faca 🙂 Mai ales acum ca a mai crescut si piciul si au inceput sa se joace impreuna …

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s